Od Špice v Ljubljani do Pariza v dveh minutah

Od Špice v Ljubljani do Pariza v dveh minutah

Po nekaj letih smo si v Ljubljani lahko ponovno ogledali zanimivo poulično predstavo, v okviru mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Mraz, ki ga vsako leto prireja poulično gledališče Ane Monroe.
Ana Mraz je tokrat v letu 2017 festivalsko prizorišče naselila zunaj mestnega središča in sicer na Špico.

Torej v okviru festivala sta nastopila dva umetnika Nemca, ki delujeta pod imenom Bängditos theater in sicer je bil naslov predstave 2cv, pri nas pa Spaček.

Prva predstava je bila v petek 29.12. ob približno 19.00 uri. Seveda se je kljub mrzlemu vremenu kar nekaj članov našega kluba te predstave udeležilo in še več, že med predstavo in tudi po njej so se aktivno vključili v pomoč. Situacija je bila pač taka, da nastopajoča umetnika enostavno (predvidevam, da že od leta 2009) nista v spačka nalila goriva, ker itak za predstavo ni pomembno, a motor deluje ali ne, so pa zato na pomoč priskočili člani našega kluba.
Spaček je bil tudi na servisu, kjer pa je z dobrimi deli tudi vžgal.

Druga predstava v Ljubljani je bila v četrtek 28.12 ob 19.00 uri in več ali manj je
zopet z gledalci in ostalimi rekviziti priskočil na pomoč naš klub. Potem je bila v petek še ena predstava v Mariboru.

Sedaj pa še za vse tiste, ki vam predstave še ni uspelo pogledati, razkrijemo en delček vsebine. Zgodba gre takole: dva francoska turista Jean Paul in Jean Jaques se na poti kot turista ustavita na cesti za Deux minutes, da bi povprašala za pot. Seveda se zadeva vedno nekako zaplete in to lahko traja tudi pol ure in več.
Ni potrebno posebej poudariti, da je celotna publika in tudi čisto naključno mimoidoči vse to del vsebine in vključeno v predstavo.

Po koncu smo še malce poklepetali z umetnikoma, ki sta povedala, da bi takoj imela kakega lepega spačka in sta čisto prijetna možakarja.
Ogrela pa jih je »slowenska sliwowic«. torej naslednjič, če jih kje zasledite, izkoristite to priložnost in si predstavo oglejte.

Še ena beseda o Ani Mraz in uličnem gledališču Ane Monroe.Tudi vse ostale predstave in klovnske točke so bile zanimive in super izvedene, kljub mrazu in dežjue pa ni manjkalo obiskovalcev. Torej, ko vidite, kdaj kake nastopajoče na ulici, si vzemite čas, malo predahnite in se naglejte, nasmejte in ne pozabite, da jih kolikor pač morete tudi podprete …

Comments are Closed

© 2021: Drobnic Informacije | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress